2010–2011

Je to rok od voleb do městského zastupitelstva, kde naše SNK Polná – Dobrá adresa získalo čtyři mandáty: Ing. Ivan Klusáček, Libuše Kubová, Miroslav Vatter, Mgr. Michal Hladík.Je tedy vhodný čas ohlédnout se zpět a porovnat volební program s tím, co se za rok podařilo prosadit.

Je fér také říci, co se nám navzdory naší snaze nedaří. Navrhovali jsme zrušení změny územního plánu č.8 , tj. změna využití pozemku na Školáku – autobusové nádraží, v čemž jsme byli bez jakéhokoliv zájmu o debetu ze strany ostatních zastupitelů, přehlasováni. Je to s podivem, protože volební programy ostatních stran a sdružení se k této změně vyjadřovaly přinejmenším zdrženlivě.
Dle našeho názoru jde pouze o vstřícný krok k záměru postavit supermarket v historickém centru města, což už bylo neoficiálně a nejspíš i nechtěně, potvrzeno. Poslední události v této lokalitě, nepovolený průzkum neznámé firmy, tomu nasvědčují.
Navrhovali jsme tedy, že pokud by změna byla většinově požadována občany a zastupitelstvem, ovšem PDA s touto změnou zásadně nesouhlasí, mohla by se zapracovat v rámci nového územního plánu, na kterém se v podstatě již pracuje a měl by být hotov do konce volebního období v roce 2014. Město by tímto rozhodnutím ušetřilo nemalou částku 132 000,– Kč. I tento náš návrh byl smeten ze stolu. Každopádně budeme v tomto bodě podnikat další kroky a na dalších jednáních zastupitelstva opakovaně požadovat hlasování o zrušení změny č. 8..

Zapsal: Michal Hladík

© 2010–2022 Polná Dobrá adresa